Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF), her under spørretimen i Stortinget. Foto: NTB

Utviklingsministeren topper KrF-listen i Hordaland

Nominasjonskomiteen i Hordaland KrF har enstemmig innstilt utviklingsminister Dag Inge Ulstein (39) som listetopp.

Samtidig foreslås Astrid Aarhus Byrknes (57) på andreplassen og Joel Ystebø (19) på tredjeplassen.

– Vi er utrolig glad for at utviklingsminister Dag Inge Ulstein har takket ja til å være listetopp for KrF her i Hordaland. Han har vist at han er en god leder og dyktig politiker som får gjennomslag for viktige KrF-saker, sier nominasjonskomiteens leder Ingmar Ljones.

I stortingsvalget i 2017 ble daværende KrF-leder Knut Arild Hareide valgt inn fra Hordaland. Han stiller ikke til gjenvalg i 2021.

 

Fra lokalpolitikk til UD

Før han ble med i rikspolitikken var Ulstein blant annet byråd i Bergen i et flerpartibyråd under Arbeiderpartiets ledelse. Fra 26. juni 2013 til 17. juni 2014 var han byråd for sosial, bolig og områdesatsing, og fra 22. oktober 2015 til 22. november 2018 var han byråd for finans, innovasjon og eiendom. 

Ulstein har vært utviklingsmininster siden 22. januar 2019. Utviklingsministeren har ansvaret for det utviklingspolitiske arbeidet i alle regioner utenfor OSSE-området, Midtøsten, Nord-Afrika og Afghanistan. I tillegg har han ansvaret for utviklingssamarbeidet med FN-systemet, Verdensbanken, de regionale utviklingsbankene og øvrige globale fond og programmer. Han har videre ansvaret for Norad, Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) og Norfund.

Før politikken overtok arbeidet Ulstein som ungdomsleder i Salem Misjonsforsamling og som leder for Haraldsplass Kurs og Samtale. Fra 2014 jobbet han som utviklingssjef for Stiftelsen Bergen Diakonissehjem.

Han kommer opprinnelig fra Solavågen i Sula kommune på Sunnmøre. Ulstein var vokalist i den kristne popgruppen Elevate og er vokalist i elektronikabandet Electric City.

I februar 2019 ble den ferske statsråden portrettintervjuetr i Bistandsaktuelt.

 

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 26.10.2020 09:01:56 Sist oppdatert: 26.10.2020 09:01:56