Den tidligere fredsprisvinneren, som internasjonalt knyttes til folkemord og fordrivelse av rohingya-befolkningen i Myanmar, er landets mest populære politiker. Hun er forventet å bli gjenvalgt til posisjonen som landets sivile leder i valget 8. november.
Flere valgkampaktiviteter har så langt blitt avbrutt av koronapandemien. Smittespredningen har den siste tiden begynt å tilta i Myanmar, som lenge hadde svært få virustilfeller.
Tirsdag ble det meldt om 92 ny tilfeller, og det totale antallet er dermed 1610.
Nobels fredsprisvinner
I teten av opposisjonen er Union Solidarity and Development Party (USDP), et parti dannet av tidligere generaler.
Myanmar var et militærdiktatur fra 1962 til 2011.
Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris i 1991 for sin fredelige motstand mot militærjuntaen. I grunnloven fra 2008 ble det inkludert en klausul som forbyr henne fra å bli president, fordi hun har barn som er utenlandske statsborgere og var gift med briten Michael Aris, som døde i 1999.
Posisjonen som landets sivile leder, som State Councellor, ble opprettet i for å omgå klausulen i 2016.
Myanmar etterforskes for folkemord
Siden da har hun blitt kritisert for Myanmars voldelige undertrykkelse av landets muslimske rohingya-minoritetsbefolkning. Med Aung San Suu Kyi ved makten er rundt 700 000 rohingyaer blitt drevet på flukt, særlig fra delstaten Rakhine vest i landet.
Der foregår det fortsatt kamphandlinger og voldelige sammenstøt.
FNs internasjonale domstol (ICJ) i gang med å etterforske anklagene om folkemord mot rohingyaene i Myanmar.
Landets valgkommisjon skal i oktober bestemme om innbyggere i regioner der det foregår kamphandlinger, skal tillates å stemme i november-valget.