Johnson-Sirleaf, som fikk Nobels fredspris sammen med Leymah Gbowee fra Liberia og Tawakul Karman fra Jemen i 2011, har styrt Liberia de siste tolv årene.
Det lille vestafrikanske landet, som var Afrikas første republikk, grunnlagt av frigitte slaver fra USA, skal også velge nytt underhus i nasjonalforsamlingen.
Kandidatene er mange, og valgkampen har vært både høylytt og fargerik, og blant dem som har trukket flest tilhørere er den tidligere fotballstjernen George Weah, kjent fra klubber som Paris Saint Germain og AC Milan og kåret til årets spiller av FIFA i 1995.
Krigsherrer
Weahs tapte valget mot Johnson-Sirleaf i 2005 og gjør nå et nytt forsøk. Som sin visepresidentkandidat har han valgt Jewel Howard-Taylor, kona til den tidligere krigsherren Charles Taylor og førstedame da han var president fra 1997 til 2003.
Charles Taylor selv er definitivt ute av dansen. Han soner en dom på 50 års fengsel for krigsforbrytelser begått i nabolandet Sierra Leone og er i dag å finne i et britisk fengsel. Ryktene vil ha det til at Taylor har tett kontakt med Weah, noe den tidligere fotballstjernen benekter.
Prince Johnson, den tidligere geriljalederen som torturerte daværende president Samuel Doe til døde i 1990, stiller også til valg. Etter drapet utnevnte Johnson seg selv til president, men måtte etter kort tid flykte i eksil. Nå framstår han som en kristen presidentkandidat.
Styrtrike
Den tidligere Coca-Cola-sjefen Alexander Cummings har også meldt seg på i kappløpet om presidentposten og skrøt i valgkampen av at han i sin tidligere jobb håndterte et budsjett som var større enn Liberias statsbudsjett.
Liberias rikeste mann Benony Urey, som i sin tid sto på FNs sanksjonsliste for ulovlig våpenhandel, håper også å bli president, og det samme gjør opposisjonslederen Charles Brumskine og sittende visepresident Joseph Boakai, som avtroppende president Ellen Johnson Sirleaf har nektet å stille seg bak.
Den eneste kvinnen blant de 20 presidentkandidatene er den tidligere modellen MacDella Cooper, kjent fra blant annet Ralph Lauren-reklamer og catwalken i byer som New York, Paris, London og Milano.
Fra sin eksiltilværelse i USA startet hun en veldedig stiftelse som i 2010 åpnet sin første skole i Liberia, men Cooper levnes ingen sjanser til å vinne valget.
Store utfordringer
Liberia er i dag nummer 177 av de 188 landene på FNs utviklingsindeks og slikker fortsatt sårene etter år med vanstyre, flere runder med blodig borgerkrig og en ebolaepidemi som tok nærmere 5.000 liv.
Økonomien i landet har stått nærmest stille de siste årene, og flertallet av Liberias 4,7 millioner innbyggere har verken tilgang på elektrisitet eller rent drikkevann.
Vinneren av tirsdagens valg, eller av andre valgomgang dersom ingen får over 50 prosent, vil derfor stå overfor mange og tunge oppgaver.