Varmluftballong med WWF-logo over Amazonas

WWF har blitt beskyldt for å finansiere skogvoktore som står bak drap, voldekt og tortur. Oranganisasjonen har igangsatt en granskning av påstandene, som kom fram i flere artikler hos nettavisen BuzzFeed. Foto: Evaristo Sa / AFP / NTB scanpix

Om WWF og BuzzFeed-anklagene

MENINGER: WWF ser alvorlig på anklagene som er framsatt mot organisasjonen, og vil komme til bunns i dem. Det skriver Andrew Fitzgibbon, internasjonal programleder i WWF Verdens Naturfond.

I et meningsinnlegg hos Bistandsaktuelt den 20. mars, skriver Tor Benjaminsen om en artikkelserie fra amerikanske BuzzFeed hvor det rettes alvorlige anklager mot WWF-nettverket. Blant annet blir WWF-finansierte viltvoktere beskyldt for brudd på menneskerettigheter i forbindelse med arbeid mot krypskyting.

Dette er noe WWF-nettverket ser svært alvorlig på og vil komme til bunns i.

Vi har kommunisert åpent og ærlig om anklagene: Generalsekretær Bård Vegar Solhjell har latt seg intervjue av de journalistene som ønsket å snakke med ham, vi har delt en pressemelding med kommentarer fra ham, og vi har publisert en sak om BuzzFeed-påstandene på nettsiden vår.

Som det står i denne, har ingen midler gått fra WWF i Norge til prosjektene som omtales av BuzzFeed. Og: WWF International har iverksatt en uavhengig gransking av anklagene. Så fort granskingsrapporten foreligger, vil vi også kommentere på denne.

For øvrig støtter WWF helt og fullt alle former for solid og seriøs forskning. Det vi tok opp for flere år siden med Tor Benjaminsen og hans kolleger, var det vi opplevde som dårlig underbygget forskning og direkte faktafeil. Slike meningsutvekslinger er, og bør alltid være, en naturlig del av den offentlige debatt i et demokratisk land.

Mening

Publisert: 22.03.2019 11:30:54 Sist oppdatert: 22.03.2019 11:30:54