Sturla Henriksbø tilbakeviser kritikk fra Atlas-alliansen. Foto: Mona Høvset

KrF: Funksjonshemmede er ikke glemt!

MENINGER: Kampen for menneskeverdet er bærende for all KrFs politikk og arbeidet for rettighetene til de mest sårbare menneskene i utviklingsland er en prioritet i vår utviklingspolitikk.

KrF lanserte 28. september vår alternative utviklingsmelding «Verdivalg og veivalg for en ny tid» hvor vi tar til orde for både en samstemthetsreform av norsk politikk og en omfattende reform av norsk bistand. I kjølvannet av lanseringen har leder i Atlas-alliansen Morten Eriksen i et innlegg i Bistandsaktuelt tatt til orde for at funksjonshemmedes situasjon burde vært vektlagt sterkere i meldingen.

Funksjonshemmedes rettigheter er imidlertid ikke glemt i meldingen eller i KrFs politikk. Kampen for menneskeverdet er bærende for all KrFs politikk og arbeidet for rettighetene til de mest sårbare menneskene i utviklingsland er en prioritet i vår utviklingspolitikk.

Ny kurs

Utgangspunktet for KrFs melding er behovet for en ny kurs i utviklingspolitikken, ettersom de nye Bærekraftsmålene må få betydning for all norsk politikk fram mot 2030. Disse er gjennomsyret av inkluderingstanken, og at det er samfunnets ansvar å få alle med. Vi ønsker at Bærekraftsmålene skal være en tverrgående prioritering for norsk utviklingspolitikk. Vårt fokus på funksjonshemmede i utdanningssektoren ble vektlagt fordi denne er helt essensiell for muligheter senere i livet.  Men naturlig nok er tilgang til en trygg jobb og gode helsetjenester sentrale aspekter for et verdig liv for alle.

Forutsigbarhet

KrF foreslår å øke bistanden til frivillige organisasjoner og sivilt samfunn og utvide rammeavtalene. Dette vil gi langsiktighet og forutsigbarhet for organisasjoner som Atlas-alliansen, og vil dermed være et bidrag til å bedre livssituasjonen for mange av de mest marginaliserte i verden.

Vi har respekt for Eriksens opplevelse av at hensynet til funksjonshemmede og deres rettigheter ikke kom fram med nok tyngde i meldingen.  Men antallet ganger dette hensynet ble nevnt i meldingen må imidlertid ikke tas som en indikasjon på manglende prioritering. La det være klart: KrF vil fortsette å tale funksjonshemmedes sak, både nasjonalt og internasjonalt.

Mening

Publisert: 27.10.2016 12:30:35 Sist oppdatert: 27.10.2016 12:37:50